Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geodézie I (KKM / GEODA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKM / GEODA - Geodézie I, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

A) Základní pojmy a vztahy. Referenční plochy Země. Planetární vlivy. Základy kartografických zobrazení. Souřadnicové systémy. Bodová pole a sítě ČR. Základy teorie měřických chyb. Charakteristiky přesnosti.B) Základní souřadnicové výpočty: směrník, délka, rajon, polygonové pořady, protínání, jednoduché transformace. Vyhledání ztraceného bodu. Volná stanoviska.C) Měřické pomůcky. Opto-mechanické a elektronické měřické přístroje (včetně speciálních), jakost, rektifikace. Příprava přístroje na stanovisku. Měření směrů a úhlů. Přímé a nepřímé měření délek. Výšková měření (určování převýšení a výšek) geometrickou nivelací, trigonometricky a hydrostaticky.D) Základy fotogrammetrie.

Literatura

Nařízení vlády č. 430/2006 Sb. o stanovení geodetických referenčních systémů a státních mapových děl závazných na území státu a zásadách jejich používání, ve znění nařízení vlády č. 81/2011 Sb. Vyhláška č. 357/2013 Sb. o katastru nemovitostí (katastrální vyhláška). Vyhláška č.233/2010 Sb. o základním obsahu technické mapy obce. Vyhláška č.31/1995 Sb., kterou se provádí zákon č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením. Zákon č. 200/1994 Sb. o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením. Zákon č. 256/2013 Sb. o katastru nemovitostí (katastrální zákon). P. Hánek - P. Koza - P. Hánek (jr.). Geodézie pro SPŠ stavební. Praha, 2010. ISBN 978-80-86817-36-1.Deumlich, F. - Steiger, R. Instrumentenkunde der Vermessungstechnik. 2000. Hánek, P. Podklady k výuce Geodézie na ČVUT. Hánek, P. a kol. Stavební geodezie. Praha ČVUT, 2008. http://www2.zf.jcu.cz/~hanek00/GEODA

Garant

Ing. Pavel Hánek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Hánek, Ph.D.Ing. Pavel Hánek, Ph.D.