Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodaření se zvěří (KKM / HOZVE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKM / HOZVE - Hospodaření se zvěří, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vliv osidlování krajiny na zvěř, introdukce zvěře. Využívání zvěře jako základu obživy obyvatel některých oblastí třetího světa. Přehled o způsobech hospodaření se zvěří v zahraničí. Mezinárodní organizace a úmluvy zabývající se zvěří. Myslivost jako forma hospodaření se zvěří v ČR, honitby, systém řízení, právní normy, společenská tradice. Farmové chovy zvěře - historické důvody pro vznik farem, druhy zvěře chované na farmách, produkce. Farmové chovy zvěře v ČR. Hospodaření se zvěří ve volných honitbách. Oborní chovy zvěře. Bažantnictví. Ekonomická stránka hospodaření se zvěří. Komerční možnosti v myslivosti. Škody na zvěři způsobované v zemědělské a lesní výrobě, dopravou, turistikou, náhrady. Škody zvěří v zemědělství, lesnictví, prevence, náhrady. Součástí je seminární práce.

Literatura

Hanzal V.,Vojtko V. Myslivost v kognitivních mapách, ZF JCU v Č. Budějovicích. 2009. ZF JU, 2009. Forman, R., T., T., Goudron, M. Krajinná ekologie. Praha, Academia, 1993. Buchar, J.:. Zoogeografie. Praha, SPN, 1983. Odum, E. P. Základy obecné ekologie. Akademia Praha, 1977.

Garant

doc. Ing. Vladimír Hanzal, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Hanzal, CSc.Ing. Jana ŠŤASTNÁ, Ph.D.doc. Ing. Vladimír Hanzal, CSc.Ing. Jana ŠŤASTNÁ, Ph.D.