Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodaření s vodou v krajině (KKM / HVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKM / HVK - Hospodaření s vodou v krajině, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vyvětlení pojmů retence a akumulace vody v krajině, resp. povodí. Shrnutí důsledků snížené retence vody v krajině.2. Rovnice hydrologické bilance vody v povodí. Vysvětlení jednotlivých parametrů rovnice.3. Výpočty bilance vody v krajině.4. Pedologické podklady pro bilancování vody v půdě.5. Srážky, jejich členění, periodicita.6. Darcyho rovnice a její parametry.7. Podzemní vody, prameny.8. Drenážní systémy, jejich parametry, konstrukce.9. Vliv drenážních systémů na retenci vody, možnosti rekonstrukce drenážních systémů.10. Povrchový odtok a možnosti retence a akumulace vody.11.Jednoduché modely výpočtu objemu odtoku a kulminačního průtoku.12.Retence a akumulace vody a její vliv na jakost vody.13.Retence vody zpevněných ploch, možnosti zasakování.14.Souhrn retenčních a akumulačních opatření.

Literatura

Kuřík, P. Hydrologie. Rozšířené sylaby vybraných kapitol pro kombinované (dálkové) studium. CZU Praha, 2001. Serrano, E.S. Hydrology for Engineers, Geologists and Environmental Professionals. HydroScience Inc. Lexington, Kentucky, 1997. Fučík P., Zajíček A., Duffková R., Kvítek, T. Water Quality of Agricultural Drainage Systems in the Czech Republic ? in book: Water Quality. . InTech Publishing.Edited by Prof. Teang Shui Lee., 2015. ISBN 978-953-51-4.Kvítek, T. et al. Zemědělské meliorace. České Budějovice, 2005.

Garant

prof. Ing. Tomáš Kvítek, CSc.

Vyučující

Ing. Václav BYSTŘICKÝ, Ph.D.prof. Ing. Tomáš Kvítek, CSc.Ing. Václav BYSTŘICKÝ, Ph.D.