Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kartografie (KKM / KARTO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKM / KARTO - Kartografie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy matematické kartografie, teorie zobrazování zakřiveného zemského povrchu do roviny. Kartografická zkreslení a zobrazení použitá při vytváření mapových děl na našem státním území v průběhu historie všech mapovacích prací. Zobrazovací a souřadnicové systémy na území ČR jak v civilním tak vojenském mapování. Grafické zpracování výsledků mapování, tvorba a kompilace map. Kartografická polygrafie tj. použité tiskové techniky a technologie používané k pořízení grafického vyjádření obrazu zemského povrchu. Kartometrie, tzn. využití informací z mapového díla jako jsou délky, úhly, plochy, objemy, výšky a jejich co nejpřesnější získávání. Digitální model terénu, tj. číselné ztvárnění zemského povrchu nebo její části. Geoinformační systémy, ztvárnění a využívání informací o zemi.

Literatura

Hojovec, V., a kol. Kartografie. GKP Praha. Praha, 1987. Maršíková, M., Maršík, Z. Kartografie. Skriptum JU České Budějovice. České Budějovice, 2005. Robinson, Arthur H., Morrison, Joel L., Muehrcke, Phillip C., Kimerling, A.Jon, GuptillI, Stehen. Elements of Cartography. 6. vyd. New York: John Wiley & Sons, Inc., 1995. 674 s. New York, 1995. Pravda, Ján. Metódy mapového vyjadrovania : klasifikácia a ukážky. Bratislava :Geografický ústav. Braatislava, 2006. Veverka, B.:. Topografická a tématická Kartografie. Skriptum VUT Praha. Praha, 2004.

Garant

Ing. Magdalena Maršíková

Vyučující

Ing. Magdalena MaršíkováIng. Magdalena Maršíková