Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kynologie (KKM / KYN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKM / KYN - Kynologie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci přednášek bude probrán přehled právních norem, upravující držení a chov psů, charakteristika hlavních plemen psů a jejich vývoj se zřetelem k formování hlavních povahových rysů. Podrobně bude probrána etologie psa jako smečkového druhu, zejména jeho postavení ve smečce tvořené s lidmi, biologie a fyziologie psa, podmínky pro zařazení psa a feny do chovu, krytí feny a odchov štěňat, péče o fenu a štěňata u chovatele, péče o štěně a jeho výchova u nového majitele, etapy výcviku, péče o zdravotní stav psů a jejich výživa, zásady první pomoci, organizace kynologie a chovatelství. Součástí výuky budou návštěvy výstav psů, zkoušek, případně svodů, ukázky výcviku a zacházení se psy

Literatura

ZVOLSKY, N. Die Kosmos - Retriever Schule. Franckh-Kosmos Verlags-GmbH&Co., Stuttgart, 2002. HANZAL,V., VOCHOZKA,V. Lovečtí psi - výchova a výcvik. Dona, 2003. DVOŘÁKOVÁ, Z. Moderní výživa psa. Golftime, 2003. DOUSEK, J. st., DOUSEK, J. ml. Pes v zrcadle předpisů. 2. vyd. Orac, 2004. ABRANTES, R. Řeč psů - encyklopedie psího chování. Dona, 1999. ABRANTES, R. Vývoj sociálního chování psů a dalších šelem psovitých. Dona, 2000.

Garant

doc. Ing. Vladimír Hanzal, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Hanzal, CSc.doc. Ing. Vladimír Hanzal, CSc.Ing. Jana ŠŤASTNÁ, Ph.D.