Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Parkové úpravy (KKM / PARKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKM / PARKU - Parkové úpravy, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Účel a využití parkové zeleně. Bylinná společenstva, dřevinná společenstva. Zakládání parků, výběr dřevin a bylin. Technologie výsadby a údržby specielních teplomilných rostlinných druhů a jejich uplatnění v klimatických podmínkách ČR. Náležitosti projektové dokumentace při zakládání a rozvoji parků. Doplňkové stavby a zařízení v parcích. Provozování a údržba parkové zeleně. Arboreta, botanické zahrady. Parkové lesy a lesní parky. Účelové lesy a jejich členění, význam především v příměstských aglomeracích. Lesy národních parků a lesy lesnického výzkumu. Oborová legislativa.

Literatura

Bell, S. Elements of Visual Design in the Landscape. Londýn, 1996. THE LANDSCAPE INSTITUTE AND THE INSTITUTE OF EMA, G. Guidelines for Landscape and Visual Impact Assessment. 2002. Nepomucký, P., Salašová, A. Krajinné plánování. Ostrava, 1996. Phillips, L.E. Parks: Design and Management. 1996. Svoboda, M., Šimek, P. Projektování zahradních a krajinářských úprav a územních systémů ekologické stability. 2001. Richardson, T. The Gardenbook. Londýn, 2000. Sýkora, J. Venkovský prostor. Praha, 1998. Otruba, I. Zahradní architektura: tvorba zahrad a parků. Šlapanice, 2002.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Aktivní účast na cvičení, odevzdání seminární prácePožadavky ke zkoušce:Písemný test, ústní zkouška

Garant

prof. Ing. Tomáš Kvítek, CSc.

Vyučující

Ing. Monika KOUPILOVÁ, Ph.D.Ing. Monika KOUPILOVÁ, Ph.D.