Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozemkové úpravy II (KKM / POUP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKM / POUP2 - Pozemkové úpravy II, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Opakování základních pojmů z oblasti pozemkových úprav2. Základní etapy pozemkových úprav přípravné a průzkumové práce3. Základní etapy pozemkových úprav obvod pozemkové úpravy, soupis nároků vlastníků4. Základní etapy pozemkových úprav zpracování plánu společných zařízení, tvorba nových pozemků5. Geodetické práce při pozemkových úpravách6. Změny hranic obcí7. Řešení pozemkových úprav v územích s nedokončeným přídělovým řízením8. Možnosti řešení přídělových řízení9. Oprávnění k projekci pozemkových úprav10. Práce firem zabývajících se projekcí pozemkových úprav11. Soustava orgánů zabývajících se pozemkovými úpravami12. Náležitosti zpracování pozemkových úprav13. Technické náležitosti zpracování plánu společných zařízení a jeho realizace14. Možnosti odvolání proti postupu řešení pozemkových úpravCvičení:1. Seznámení se se studijní literaturou a podmínkami předmětu2. Seznámení se s technickými standarty zpracování plánu společných zařízení3. Postup řešení nedokončených přídělových řízení4. Postup práce regionálních dokumentačních komisí5. Náležitosti technického zpracování projektu pozemkových úprav6. Bezpečnost práce při zpracování pozemkových úprav7. Praktická výuka na pracovišti katastrálního úřadu a v projekci pozemkových úprav8. Praktická výuka na pracovišti katastrálního úřadu a v projekci pozemkových úprav9. Praktická výuka na pracovišti katastrálního úřadu a v projekci pozemkových úprav10. Praktická výuka na pracovišti katastrálního úřadu a v projekci pozemkových úprav11. Praktická výuka na pracovišti katastrálního úřadu a v projekci pozemkových úprav12. Praktická výuka na pracovišti katastrálního úřadu a v projekci pozemkových úprav13. Praktická výuka na pracovišti katastrálního úřadu a v projekci pozemkových úprav14. Kontrola výsledků práce při praktické výuce

Literatura

ČR. Vyhláška č. 13/2014 Sb., o postupu při provádění pozemkových úprav a náležitostech návrhu pozemkových úprav. Praha, 2014. ČR. Zákon č. 139/2002 o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech. Praha, 2002. Wiens, J., Moss, M. Issues and Perspectives in Landscape Ecology. Cambridge: Cambridge University Press, 2005. ISBN 9780521537544.Ingegnoli, V. Landscape Ecology: A Widening Foundation. Berlin: Springer Verlag, 2002. ISBN 978-3-642-07663-3.Doležal, P., Pavlík, M., Střítecký, L., Dumbrovský, M., Martének, J. Metodický návod k provádění pozemkových úprav. Praha: Agroprojekt, 2010. Doležal, P. Technický standard plánu společných zařízení v pozemkových úpravách. Praha: Agroprojekt, 2010.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Účast na praktické výuce, účast na cvičeníchPožadavky ke zkoušce:Písemný test

Garant

prof. Ing. Jan Váchal, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jan Váchal, CSc.Ing. Jana MORAVCOVÁ, Ph.D.