Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografické informační systémy (KKM / QGIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKM / QGIS - Geografické informační systémy, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika geografických informačních systémů, základní pojmy a podstata GISPřístrojová technika a datové struktury GIS (rastrová a vektorová data, databázové struktury, organizace dat GIS v počítači)Mapové projekce a referenční systémy v GISVytváření vlastních dat a jejich předzpracování (rastrová a vektorová digitalizace, georeferencování)Tvorba digitálního modelu reliéfu terénu a jeho využitíCharakteristika dat dálkového průzkumu Země a jejich využití v GISZáklady mnohavrstevné analýzy GIS dat a tvorba GIS výstupů (grafy, tabulky, mapy)Metodický postup při využití GIS ve výzkumu krajiny. Aplikace v pedologii, hydrologii, zemědělství, studiu ekosystémů

Literatura

Burrough P. A., McDonnell R. A. Principles of Geographical Information. Oxford University Press, Oxford. 1998. Břehovský M., Jedlička K. Úvod do geografických informačních systémů. http://gis.vsb.cz/publikace/ugisTuček, J. GIS - principy a praxe, Computer Press. Praha, 1998. ISBN ISBN 80-7226-091-.

Garant

doc. Mgr. Ing. František Zemek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Ing. František Zemek, Ph.D.