Předmět Fermentační technologie (KKZP / FT)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / FT - Fermentační technologie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Základy fermentačních technologií s praktickým zaměřením na selekci a mutace izolátů mikroorganismů (pasivní selekce, rezistence k metabolitu, UV mutace, chemické mutace). Fermentace v podmínkách stacionární a hloubkové kultivace. Skríning růstových a produkčních vlastností kmenů, optimalizace fermentačního procesu, složení media a vlastností kmenů. Produkce biomasy a sekundárních metabolitů. Metody izolace cílových metabolitů. Laboratorní a velkoobjemová produkce biopreparátů využitelných v zemědělství.
Literatura
Glazer A. L., Nikaido H.:. Microbial biotechnology. Cambridge. Cambridge university press, 2007. Moat A. G., Foster J. W., Spector M. P. Microbial physiology. New York: Wiley-Liss, 2002. Šilhánková L. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Praha: Academia, 2002.
Garant
MVDr. Ivan Holko, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Vyučující
MVDr. Lucie HASOŇOVÁ, Ph.D.MVDr. Ivan Holko, Ph.D.Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.MVDr. Ivan Holko, Ph.D.Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.