Předmět Potravinářská mikrobiologie (KKZP / PMIKR)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / PMIKR - Potravinářská mikrobiologie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Morfologie, cytologie, fyziologie a taxonomie mikroorganismů. Metabolismus mikroorganismů. Výživa mikroorganismů. Genetika mikroorganismů. Vnější a vnitřní faktory v potravinách a jejich vliv na mikroorganismy. Mikrobiologie masa a masných výrobků. Mikrobiologie mléka a mléčných výrobků. Mikrobiologie vajec a vaječných výrobků. Mikrobiologie jatečné drůbeže a výrobků z drůbežího masa. Mikrobiologie ryb a rybích výrobků. Mikrobiologie tuků živočišného původu, včelího medu, výrobků studené kuchyně, polotovarů a hotových jídel. Mikrobiologie přísad a pomocných látek. Využití mikroorganismů při výrobě poživatin neživočišného původu. Patogenní mikroorganismy v potravinách.
Literatura
Gőrner, F., Valík Ľ. Aplikovaná mikrobiológia poživatin. 1. vyd. Bratislava. Malé Centrum 2004, 528 s, 2004. ISBN 80-967064-9-7.Cempírková, R., Lukášová, J., Hejlová, Š.:. Mikrobiologie potravin. České Budějovice, JU ZF 1997, 165 s. ISBN 80-7040-254-7.Lukášová, J. a kol. Mikrobiologie potravin. Praktická cvičení. Brno, VFU Brno 1997, 55 s., 1997. Šilhánková, L. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. 3. přepracované vyd., Praha Academia, 263 s., 2002. ISBN 8-85606-71-6.Jay, J.M. Modern Food Mikrobiology. 5th ed., New York, Chapman & Hall 1996, 661 pp., 1996. ISBN 0-412-07691-8.
Garant
MVDr. Lucie HASOŇOVÁ, Ph.D.
Vyučující
MVDr. Lucie HASOŇOVÁ, Ph.D.MVDr. Lucie HASOŇOVÁ, Ph.D.