Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potravinářská mikrobiologie (KKZP / PMIKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / PMIKR - Potravinářská mikrobiologie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Morfologie, cytologie, fyziologie a taxonomie mikroorganismů. Metabolismus mikroorganismů. Výživa mikroorganismů. Genetika mikroorganismů. Vnější a vnitřní faktory v potravinách a jejich vliv na mikroorganismy. Mikrobiologie masa a masných výrobků. Mikrobiologie mléka a mléčných výrobků. Mikrobiologie vajec a vaječných výrobků. Mikrobiologie jatečné drůbeže a výrobků z drůbežího masa. Mikrobiologie ryb a rybích výrobků. Mikrobiologie tuků živočišného původu, včelího medu, výrobků studené kuchyně, polotovarů a hotových jídel. Mikrobiologie přísad a pomocných látek. Využití mikroorganismů při výrobě poživatin neživočišného původu. Patogenní mikroorganismy v potravinách.

Literatura

Gőrner, F., Valík Ľ. Aplikovaná mikrobiológia poživatin. 1. vyd. Bratislava. Malé Centrum 2004, 528 s, 2004. ISBN 80-967064-9-7.Cempírková, R., Lukášová, J., Hejlová, Š.:. Mikrobiologie potravin. České Budějovice, JU ZF 1997, 165 s. ISBN 80-7040-254-7.Lukášová, J. a kol. Mikrobiologie potravin. Praktická cvičení. Brno, VFU Brno 1997, 55 s., 1997. Šilhánková, L. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. 3. přepracované vyd., Praha Academia, 263 s., 2002. ISBN 8-85606-71-6.Jay, J.M. Modern Food Mikrobiology. 5th ed., New York, Chapman & Hall 1996, 661 pp., 1996. ISBN 0-412-07691-8.

Garant

MVDr. Lucie HASOŇOVÁ, Ph.D.

Vyučující

MVDr. Lucie HASOŇOVÁ, Ph.D.MVDr. Lucie HASOŇOVÁ, Ph.D.