Předmět Potrav. legislativa a management jakosti (KKZP / PQM)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / PQM - Potrav. legislativa a management jakosti, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Historie jakosti, význam a současnost. 2.Jakost - základní pojmy, politika a cíle jakosti.3.Nástroje k zajišťování jakosti, ochrana spotřebitelů. 4.Systémy řízení jakosti - struktura a výklad systémových norem. 5.Zavádění systémů řízení jakosti - základní koncepce, vhodnost a zásady. 6.Hygienický balíček, HACCP, RASFF. 7.Vlastní realizace HACCP. 8.Posuzování shody - požadavky, postup, dokumentace. 9.Audity a certifikace - pojmy, ceny za jakost. 10.Koncepce základní legislativy v oblasti jakosti. 11.Potravinářská legislativa - zákony a vyhlášky. 12.Komoditní vyhlášky. 13.Dozor na trhu s potravinami - dozorové orgány, funkce, sankce. 14.Praktické příklady aplikace potrav. legislativy.
Literatura
Juran, J. M., Gryna, F.M. Juran s quality handbook. New York, McGraw-Hill book company, 2000. Vysekalová, J. et al. Slovník základních pojmů z marketingu a managementu. Praha, FORTUNA, 1998. ANDREASEN, A. - KOTLER, P. Strategic Marketing for Nonprofit Organizations. 6th edition. Prentice Hall, 2002. ISBN 013041977X.Kotler, P. 10 smrtelných marketingových hříchů - Jak je rozpoznat a nespáchat. Praha, Grada publishing, 2005.
Garant
Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Vyučující
Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.Ing. Dana JirotkováIng. Pavel Smetana, Ph.D.