Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy potravinářských výrob (KKZP / QZPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / QZPV - Základy potravinářských výrob, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Cereální technologie a pekárensví. 2.Technologie zpracování brambor. 3.Cukrovarnictví a technologie čokoládových a nečokoládových cukrovinek. 4.Technologie výroby piva, vína, fermentačního ethanolu, lihovin a ovocných destilátů. 5.Technologie konzervárenství. 6.Technologické vlastnosti jednotlivých surovin živočišného původu. 7.Technologické postupy a zařízení pro čištění, dělení, třídění, chlazení, pasteraci. 8.Technologické postupy a zařízení pro odstřeďování, zahušťování, sušení a solení. 9.Technologické postupy a zařízení pro uzení, fermentaci, zrání, plnění, zmrazování a skladování surovin živočišného původu. 10.Technologie zpracování mléka. 11.Technologie zpracování masa. 12.Technologie zpracování drůbeže a vajec. 13.Technologie zpracování ryb a medu. 14.Vodní, energetické a skladové hospodářství zpracovatelských podniků.

Literatura

Cross, H. R., Overby, A. J. Meat science, milk science and technology. Amsterdam, Elsevier Science Publisher, 1988. Čepička, J. a kol. Obecná potravinářská technologie. Praha: VŠCHT, Praha, 1995. Kent, N. L., Ewers, A. D. Technology of cereals. Oxford, Elsevier, 1994. Kyzlink, V. Teoretické základy konzervace potravin. Praha, SNTL, 1988.

Garant

Ing. Dana Jirotková

Vyučující

Ing. Dana JirotkováIng. Hana Kábelovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.