Předmět Základy potravinářských výrob (KKZP / QZPV)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / QZPV - Základy potravinářských výrob, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Cereální technologie a pekárensví. 2.Technologie zpracování brambor. 3.Cukrovarnictví a technologie čokoládových a nečokoládových cukrovinek. 4.Technologie výroby piva, vína, fermentačního ethanolu, lihovin a ovocných destilátů. 5.Technologie konzervárenství. 6.Technologické vlastnosti jednotlivých surovin živočišného původu. 7.Technologické postupy a zařízení pro čištění, dělení, třídění, chlazení, pasteraci. 8.Technologické postupy a zařízení pro odstřeďování, zahušťování, sušení a solení. 9.Technologické postupy a zařízení pro uzení, fermentaci, zrání, plnění, zmrazování a skladování surovin živočišného původu. 10.Technologie zpracování mléka. 11.Technologie zpracování masa. 12.Technologie zpracování drůbeže a vajec. 13.Technologie zpracování ryb a medu. 14.Vodní, energetické a skladové hospodářství zpracovatelských podniků.
Literatura
Cross, H. R., Overby, A. J. Meat science, milk science and technology. Amsterdam, Elsevier Science Publisher, 1988. Čepička, J. a kol. Obecná potravinářská technologie. Praha: VŠCHT, Praha, 1995. Kent, N. L., Ewers, A. D. Technology of cereals. Oxford, Elsevier, 1994. Kyzlink, V. Teoretické základy konzervace potravin. Praha, SNTL, 1988.
Garant
Ing. Dana Jirotková
Vyučující
Ing. Dana JirotkováIng. Hana Kábelovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.