Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy potravinářských výrob II (KKZP / QZPV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / QZPV2 - Základy potravinářských výrob II, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Technologické vlastnosti surovin živočišného původu a jejich charakteristiky. 2.Zpracování živočišných produktů - technologické postupy a technologická zařízení. Standardizace surovin, homogenizace, separační metody, čistění, membránová filtrace.3.Tepelné ošetření živočišných produktů - pasterizace, sterilace, termizace, chlazení, zmrazování. Zahušťování a sušení. Fermentace a balení produktů. 4.Výroba tekutých mléčných produktů a UHT mléka. 5.Výroba zakysaných mléčných produktů. 6.Výroba zahuštěných a sušených mléčných výrobků. 7.Výroba sýrů, tvarohů a tvarohových specialit.8.Výroba másla, sladkých a zakysaných smetan a mražených smetanových krémů. 9.Jateční výroba (skot, ovce, koně, telata a kozy). 10.Jateční výroba (prasata), chlazení a bourání masa. 11.Jateční a masná výroba drůbeže. 12.Masná výroba. 13.Zpracování živočišných tuků a vajec. 14.Zpracování ryb a medu.

Literatura

Pešek, M. Hodnocení jakosti, zpracování a zbožíznalství živočišných produktů. Část I a II. České Budějovice: Jihočeská univerzita 1997. České Budějovice, JU ZF, 1997. Pipek, P., Jirotková, D. Hodnocení jakosti, zpracování a zbožíznalství živočišných produktů. Část 3. Hodnocení a zpracování masa, drůbeže, vajec a ryb. České Budějovice, JU ZF, 2001. Heiss, R. Lebensmitteltechnologie. Berlin, Springer Verlag, 1991. Čepička, J. a kol. Obecná potravinářská technologie. Praha: VŠCHT, Praha, 1995. Kyzlink, V. Teoretické základy konzervace potravin. Praha, SNTL, 1988.

Garant

Ing. Dana Jirotková

Vyučující

Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.