Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Senzorická analýza produktů (KKZP / SAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / SAP - Senzorická analýza produktů, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Senzorická analýza - základní pojmy, význam, historie a současnost. 2.Smyslové orgány - chuťový, čichový, zrakový, sluchový, taktilní a kinestetický, smysl pro teplo, chlad a bolest3.Smyslové vnímání a faktory, které jej ovlivňují. 4.Psychometrika, charakter vjemu, hedonické hodnocení. 5.Hodnotitelé v senzorické analýze a zkoušení jejich schopností. 6.Podmínky pro senzorickou analýzu. 7.Metody senzorické analýzy - rozdílové, srovnání se standardem, stupnicové, senzorický profil. 8.Senzorické hodnocení rostlinných produktů a výrobků z nich (brambory, ovoce, zelenina, chléb, pečivo). 9.Senzorické hodnocení fermentovaných rostlinných produktů. 10.Senzorické hodnocení mléka a mléčných výrobků11.Senzorické hodnocení masa, masných výrobků a živočišných tuků. 12.Senzorické hodnocení ryb a rybích výrobků. 13.Senzorické hodnocení ostatních produktů živočišného původu (vejce, med). 14. Senzorické hodnocení výrobků v cenových (slevových) akcích.

Literatura

Pešek, M. Hodnocení jakosti, zpracování a zbožíznalství živočišných produktů. Část I a II. České Budějovice: Jihočeská univerzita 1997. České Budějovice, JU ZF, 1997. Horovitz, J. Jak získat zákazníka - Kvalita služeb. Praha, MANAGEMENT PRESS, 1994. Juran, J. M., Gryna, F.M. Juran s quality handbook. New York, McGraw-Hill book company, 2000. Čejka, P., Kellner, V., Čulík, J., Horák, T., Jurková, M.:. Moderní metody hodnocení výsledků senzorické analýzy. Kvasný průmysl, 2002. Pokorný, J. et al. Senzorická analýza potravin. Praha, VŠCHT, 1998.

Garant

doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dana JirotkováDr. Ing. Jaromír Kadlecdoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.doc. Ing. František Vácha, CSc.Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.