Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravot. a hygien. nezávadnost potravin (KKZP / ZHNP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / ZHNP - Zdravot. a hygien. nezávadnost potravin, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postavení hygieny potravin v rámci ekonomického a sociálního rozvoje společnosti. Zákon č.110/97 o potravinách a prováděcí vyhlášky. Zdravotní a hygienická nezávadnost a biologická hodnota potravin. Veřejně zdravotní problémy spojené s výrobou, konzumací a zacházením s potravinami.Hygiena vody, její zdravotní a hygienická nezávadnost. Hygiena masa a mléka, výroba, distribuce, zdravotní a hygienické problémy. Potraviny rostlinného původu, hygienické a zdravotní problémy. Alimentární intoxikace, alimentární infekce, ochrana před nákazami a otravami přenášenými potravinami. Cizorodé látky v potravinách. Základy hygieny a sanitace v potravinářském průmyslu i při jiném zacházení s potravinami. Nový přístup k dozoru nad hygienou potravin - HACCP.

Literatura

Treml Z., Hejlíček K. Epizootologie pro veterinární hygieniky. SPN Praha, 1991, 321s, 1991. Steinhauser L. a kol. Hygiena a technologie masa. Vydavatelství potravinářské literatury LST, 1995, 642s., 1995. Golian J. Hygiena potravin. SPU v NITRE, 1998, 196s., 1998. Matyáš Z., Vítovec J. Hygiena výroby a distribuce potravin. Nakladatelství Jihočeské univerzity, Zemědělské fakulty v Českých Budějovicích, 1999, 192s., 1999. Jay, J.M. Modern Food Mikrobiology. 5th ed., New York, Chapman & Hall 1996, 661 pp., 1996. ISBN 0-412-07691-8.

Garant

Ing. Pavel Smetana, Ph.D.prof. MVDr. Jiří Vítovec, DrSc.

Vyučující

Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.