Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy potravinářských výrob II (KKZP / ZPV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / ZPV2 - Základy potravinářských výrob II, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Technologické vlastnosti surovin živočišného původu a jejich charakteristiky. 2.Zpracování živočišných produktů - technologické postupy a technologická zařízení. Standardizace surovin, homogenizace, separační metody, čistění, membránová filtrace.3.Tepelné ošetření živočišných produktů - pasterizace, sterilace, termizace, chlazení, zmrazování. Zahušťování a sušení. Fermentace a balení produktů. 4.Výroba tekutých mléčných produktů a UHT mléka. 5.Výroba zakysaných mléčných produktů. 6.Výroba zahuštěných a sušených mléčných výrobků. 7.Výroba sýrů, tvarohů a tvarohových specialit.8.Výroba másla, sladkých a zakysaných smetan a mražených smetanových krémů. 9.Jateční výroba (skot, ovce, koně, telata a kozy). 10.Jateční výroba (prasata), chlazení a bourání masa. 11.Jateční a masná výroba drůbeže. 12.Masná výroba. 13.Zpracování živočišných tuků a vajec. 14.Zpracování ryb a medu.

Literatura

Pešek, M. Hodnocení jakosti, zpracování a zbožíznalství živočišných produktů. Část I a II. České Budějovice: Jihočeská univerzita 1997. České Budějovice, JU ZF, 1997. Pipek, P., Jirotková, D. Hodnocení jakosti, zpracování a zbožíznalství živočišných produktů. Část 3. Hodnocení a zpracování masa, drůbeže, vajec a ryb. České Budějovice, JU ZF, 2001. Heiss, R. Lebensmitteltechnologie. Berlin, Springer Verlag, 1991. Čepička, J. a kol. Obecná potravinářská technologie. Praha: VŠCHT, Praha, 1995. Kyzlink, V. Teoretické základy konzervace potravin. Praha, SNTL, 1988.

Garant

Ing. Dana Jirotková

Vyučující

Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.