Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní zpracovatelské procesy (KKZP / ZZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKZP / ZZP - Základní zpracovatelské procesy, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Fyzikální, biologická a chemická rizika spojená s konzumací potravin - základní pojmy, zdravotní nezávadnost. 2.Obecná charakteristika biologických rizik a faktory, které je ovlivňují. 3.Údržnost potravin -pojmy a rozdělení metod vedoucích k jejímu prodloužení.4.Konzervace, sterilace, látky prodlužující údržnost. 5. Další konzervační metody.6.Hodnocení rizik u produktů rostlinného původu. 7.Základní zpracovatelské procesy rostlinných produktů (zpracování obilovin, luštěnin, olejnin, brambor, cukrovky, ovoce a zeleniny). 8.Základy fermentačních zpracovatelských procesů (technologie výroby sladu, piva, vína, lihovin, potravinářských organických kyselin a droždí). 9.Hodnocení rizik živočišných produktů a základní zpracovatelské procesy (mléko a mléčné výrobky.10.Hodnocení rizik živočišných produktů a základní zpracovatelské procesy (maso, drůbež a výrobky z nich). 11.Hodnocení rizik živočišných produktů a základní zpracovatelské procesy (vejce, ryby, ostatní produkty živočišného původu). 12.Vodní hospodářství ve zpracovatelských provozech, recyklační technologie. 13.Odpady a odpadové hospodářství při zpracování produktů rostlinného a živočišného původu. 14.Biotechnologické procesy

Literatura

Pipek, P., Jirotková, D. Hodnocení jakosti, zpracování a zbožíznalství živočišných produktů. Část 3. Hodnocení a zpracování masa, drůbeže, vajec a ryb. České Budějovice, JU ZF, 2001. Prugar, J. et al. Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Praha, VÚPS, 2008. Cross, H. R., Overby, A. J. Meat science, milk science and technology. Amsterdam, Elsevier Science Publisher, 1988. Dobiáš, J. Technologie zpracování ovoce a zeleniny I,II. Praha ,VŠCHT, 2004. Kent, N. L., Ewers, A. D. Technology of cereals. Oxford, Elsevier, 1994.

Garant

Ing. Dana Jirotková

Vyučující

Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.Ing. Dana Jirotkovádoc. Ing. Eva Samková, Ph.D.Ing. Pavel Smetana, Ph.D.