Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fytofarmacie (KSPR / FFR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / FFR - Fytofarmacie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klasifikace konvenčních pesticidů, nové účinné látky a současný stav vývoje nových generací pesticidů. Nové poznatky v oblasti finálních formulací a aplikace pesticidů. Hlavní kritéria usměrněné chemické ochrany. Rezistence vůči pesticidům - typy rezistence, mechanizmy a příčiny vzniku rezistence, antirezistentní programy jako klíčový prvek usměrněné chemické ochrany. Alternativní přípravky v současné ochraně rostlin. Bioracionální přípravky - feromony, analogy hmyzích hormonů, chemosterilanty, inhibitory tvorby chitinu, aktivátory indukované rezistence a jejich využití v ochraně rostlin. Biologické prostředky na bázi entomofágních, akarifágních a nematofágních makroorganizmů (parazitoidi a predátoři). Biologické přípravky na bázi mikroorganizmů - entomopatogenní viry, bakterie, huby a parazitické hlístice, resp. mykoparazitické a antagonistické houby a bakterie. Perspektivy pesticidů na bázi přírodních látek. GMO v současné ochraně rostlin.

Literatura

Hall, F.R., Menn, J.J. Biopesticides - use and delivery. New Yersey, Humana Press, 1999, 619 s. Zvára, J. a kol. Fytofarmacie. České Budějovice, ZF JU, 1998, 125 s.

Garant

Ing. Ivan Mráz, CSc.

Vyučující

Ing. Ivan Mráz, CSc.Ing. Pavel BERANIng. Ivan Mráz, CSc.