Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Funkce a využití makrofyt (KSPR / MFYT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / MFYT - Funkce a využití makrofyt, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled významných skupin makrofytní vegetace. Vodní a bažinné rostliny jako prvek ekologické stability krajiny. Odběr minerálních živin v pobřežních porostech, druhy vhodné pro vegetační čistírny, funkce kořenů rostlin v kořenové čistírně, množení, výsadba a ošetřování porostů pro vegetační čistírny. Dynamika zarůstání vodních nádrží, faktory působící nadměrný rozvoj vodní makrovegetace, způsoby její likvidace. Vývoj vegetace rybníků a vztah k rybářskému využívání a produkci ryb. Pěstování a sklizeň vodních a bažinných rostlin pro průmyslové zpracování, uplatnění v lékařství, kosmetice a potravinářství. Vývoj vegetace rybníků a vztah k rybářskému využívání a produkci ryb. Vodní a bažinné rostliny jako doplňková potrava vodní drůbeže a ryb a další možnosti využití pro okrasné a krajinářské účely.

Literatura

Gangstad O. E. Freshwater vegetation management. 1986. Květ J., Jeník J., Soukupová L. Freshwater wetlands and their sustainable future: A case study of the Třeboň basin biosphere reserve, Czech Republic. 2002. Hakrová P. et al. Mokřady České republiky. Janda J., Pechar L. et al. Trvale udržitelné využívání rybníků v CHKO a BR Třeboňsko. IUCN, 1996.

Garant

Ing. Pavlína Hakrová, Ph.D.Ing. Olga Křiváčková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavlína Hakrová, Ph.D.Ing. Olga Křiváčková, Ph.D.Ing. Pavlína Hakrová, Ph.D.Ing. Olga Křiváčková, Ph.D.