Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pěstování rostlin II (KSPR / PR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / PR2 - Pěstování rostlin II, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Olejniny: Ozimá řepka - význam pěstování a zpracování, biologie rostliny, tvorba a struktura výnosu. Hodnocení růstu a vývoje. Podmínky prostředí pro pěstování řepky, odrůdy a osivo, pěstitelské technologie, sklizeň a skladování, ekonomika pěstování. Význam, biologie a pěstitelská technologie máku setého a slunečnice roční. Trendy pěstování okopanin v Evropě a České republice. Okopaniny v osevním postupu a jejich význam pro člověka, hospodářská zvířata a průmysl. Cukrová řepa - historie, biologie, výnosový potenciál, růst a vývoj. Ekonomické podmínky pěstování cukrovky. Podmínky pro tvorbu výnosu, odrůdy a osivo, technologie pěstování, sklizeň a skladování. Brambory - historie pěstování a jejich význam pro člověka. Pěstování v ČR a Evropě. Výnosový potenciál, růst a vývoj a ekonomické podmínky pěstování. Odrůdy a sadba, technologie pěstování, sklizeň a skladování.

Literatura

Hosnedl, V., Vašák, J., Mečiar, L. a kol. Rostlinná výroba - II (Luskoviny, olejniny). ČZU Praha, 1998. Jůzl, M., Pulkrábek, J., Diviš, J. a kol. Rostlinná výroba - III. (Okopaniny). 1. vyd.. MZLU Brno, 2000. Rybáček, V. a kol. Cukrovka. SZN Praha, 1985. Vokál, B. a kol. Pěstování brambor. Agrospoj Praha, 2004. Martin, J. H., Waldren, R. P., Stamp D. L. Principles of field crop production. New Jersey, 2002. ISBN 0-13-025967-5.Baranyk, P., Fábry, A. a kol.:. Řepka - pěstování, využití, ekonomika. Profi Press Praha, 2007.

Garant

doc. Ing. Jiří Diviš, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.doc. Ing. Jiří Diviš, CSc.Ing. Zdeněk Štěrba, Ph.D.doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.doc. Ing. Jiří Diviš, CSc.Ing. Zdeněk Štěrba, Ph.D.