Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rostlinolékařství v ekolog. zemědělství (KSPR / QRLEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / QRLEZ - Rostlinolékařství v ekolog. zemědělství, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klíčové aspekty nekonvenčních a trvale udržitelných rostlinolékařských systémů. Základní charakteristiky hlavních skupin původců onemocnění a živočišných škůdců nejvýznamnějších druhů rostlin (morfologie, determinace, bionomie, kategorizace podle významnosti). Základní autekologické charakteristiky klíčových skupin původců onemocnění a živočišných škůdců kulturních rostlin. Přehled metod regulace populací škůdců, suprese výskytu a šíření původců onemocnění, s důrazem na alternativní metody regulace a cílenou eliminaci syntetických pesticidních látek. Základní principy konstrukce standardních programů biointenzivní integrované ochrany rostlin, koncipovaných pro systémy trvale udržitelného a ekologického zemědělství.

Literatura

Landa, Z. Cvičení z ochrany rostlin, II. - Zemědělská entomologie. Praha VŠZ, 245 s. 1986. Häni, F. a kol. Obrazový atlas chorob a škůdců polních plodin. Praha, Scientia s. r.o., Pedagogické nakladatelství, 335 s. 1993. Kalina, T., Váňa, J. Sinice, řasy, houby, mechorosty a podobné organismy v současné biologii, Karolinum. 2005. Gullan, P., J., Cranston, P. S. The insects: An Outline of Entomology. 3rd edition. Blackwell Publishing Ltd, 505 pp. 2005.

Garant

Ing. Andrea Bohatá, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Tonka, Ph.D.