Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Udržitelné využívání zdrojů (KSPR / QXUVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / QXUVZ - Udržitelné využívání zdrojů, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Principy strategie trvale udržitelného rozvoje a trvale udržitelného způsobu života na příkladu využívání a ochrany přírodních i kulturních zdrojů. Využívání ekosystémů a lidský blahobyt. Ekosystémové služby a jejich provázanost se životní úrovní a kvalitou života. Kategorizace zdrojů (obnovitelné, neobnovitelné; přírodní, kulturní, kapitálové), nakládání se zdroji a jejich transformace a degradace. Oceňování přírodních zdrojů. Recyklace zdrojů a staré zátěže. "Environmentally friendly management" využívání přírodních zdrojů.

Literatura

Keller, J. Až na dno blahobytu. EkoCentrum Brno, 1993. Moldan, B. Ekologická dimenze udržitelného rozvoje. UK Praha, 2001. ISBN 80-246-0246-6.Moldan, B. Indikátory trvale udržitelného rozvoje. UK Praha, 2000. Moldan, B. Podmaněná planeta. Karolinum, Praha, 2009. Kolektiv. Situační zpráva ke Strategii udržitelného rozvoje ČR. MŽP Praha, 2007. Lomborg, B. Skeptický ekolog. Praha, 2006. Meadows, D.H., et al. The limits to growth. Universe Books, New York, 1972. Nováček, P. Udržitelný rozvoj. Olomouc, 2010. ISBN 978-80-244-2514-6.Kohák, E. Závod s časem. Texty z morální ekologie. MŽP Praha, 1996.

Garant

Ing. Michael Bartoš, CSc.

Vyučující

Ing. Michael Bartoš, CSc.Ing. Michael Bartoš, CSc.