Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahradnictví I (KSPR / QZAH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / QZAH1 - Zahradnictví I, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tématické okruhy pro jednotlivé týdny výuky v semestru:1. Význam pěstování ovoce, chemické složení, biologická hodnota.2. Původ ovocných druhů, pomologické členění, botanická charakteristika.3. Podnože ovocných rostlin, jejich vlastnosti a použití.4. Kořen, kmen, koruna stromu, jejich morfologie, anatomie, možnosti ovlivnění.5. Procesy růstu a vývoje, fenofáze, možnosti jejich usměrňování.6. Ekologie ovocných rostlin, potř. úroveň a význam jednotlivých faktorů.7. Typy výsadeb a v nich uplatňované odrůdy našeho a světového sortimentu.8. Způsoby a metody zúrodňování a přípravy půdy v sadech, výsadba. Ošetřování ovocných výsadeb, soustavy zpracování půdy v sadech.9. Sklizeň a třídění ovoce, obaly, technika, skladování.10. Pomologie, výstava odrůd našeho a světového sortimentu.11. Ovocnářská morfologie.12. Řez ovocných rostlin,řez výchovný, udržovací, zmlazovací, speciální řezy, formování kordonů, palmet a různých typů stěn.13. Školkařství: Generativní rozmnožování, stratifikace semen, způsoby vegetativního rozmnožování, štěpování, ošetřování štěpovanců.14. Výživa a hnojení ovocných stromů.

Literatura

Lánský,M.,Kneifl,V. Integrovaná ochrana před houbovými chorobami a živočišnými škůdci. Holovousy, VŠÚO, 2000. Blažek,J. a kol. Ovocnictví. Praha, Květ, 1998. Pevná,V. a kol. Záhradnictvo. Bratislava,Príroda, 1984. Melichar,M. a kol. Zelinářství. Květ, Praha, 1997.

Garant

prof. Ing. Vladislav Čurn, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Vladislav Čurn, Ph.D.