Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trávníkářství a okrasné zahradnictví (KSPR / TOZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / TOZ - Trávníkářství a okrasné zahradnictví, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2) Rozdělení trávníků, požadavky na různé typy trávníků.3) Hodnocení a úprava vodně-vzdušného režimu u trávníků.4) Hodnocení utuženosti půdy a mechanické odolnosti travního drnu. Provzdušňování travního drnu.5) Sestavování směsí pro různé typy trávníků.6) Způsoby zakládání trávníků. Přímé výsevy, pokládání koberců.7) Výživa trávníků. Technika ošetřování a údržby trávníků.8-9) Projektování a zakládání ploch okrasné a veřejné zeleně. Okrasné dřeviny, výsadba solitérní, skupinová a pásová.10) Tvarování, údržba a ošetřování okrasných a parkových dřevin.11) Nejvýznamnější záhonové a skalkové rostliny.12-13) Doba kvetení významnějších záhonových rostlin.Výsadba a ošetřování záhonů.14) Opakování látky. Zápočet.

Literatura

Míka,V. Morfogeneze trav. Praha, VÚRV, 2002. Koblížek,J. Jehličnaté a listnaté dřeviny našich zahrad a parků. Tišnov, 2000. Champan,G.P. The Biology of Grasses. Wallingford,CAB International, 1996. Bureš,F., Hrabě,F. Trávníkářské praktikum. Brno, MZLU, 1996. Svobodová,M. Trávníky. Praha,AF ČZU, 1998.

Garant

Ing. Milan Kobes, Ph.D.

Vyučující

Ing. Milan Kobes, Ph.D.Ing. Milan Kobes, Ph.D.