Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba výnosu a kvality rostl. produkce (KSPR / TVKRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / TVKRP - Tvorba výnosu a kvality rostl. produkce, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod - Rostlinná produkce: výnos versus kvalita (základní pojmy); Fyziologické základy tvorby výnosu polních plodin; Tvorba kvality rostlinné produkce; Genotyp - potenciál výnosu a kvality; Stresové reakce rostlin - abiotické a biotické stresory; Fyziologicky aktivní látky a omezování stresu polních plodin; Tvorba výnosu úzkořádkových obilnin; Tvorba kvality úzkořádkových obilnin; Tvorba výnosu a kvality u kukuřice na zrno a na siláž; Tvorba výnosu a kvality luskovin; Tvorba výnosu a kvality řepky; Tvorba výnosu a kvality máku a slunečnice; Tvorba výnosu a kvality cukrové a krmné řepy; Tvorba výnosu a kvality bramboru.

Literatura

Prugar J. a kol. Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský a.s., Kvasný průmysl, Praha, 2008. Petr, J. a kol. Počasí a výnosy. SZN Praha, 1987. Hosnedl, V., Vašák, J., Mečiar, L. a kol. Rostlinná výroba - II (Luskoviny, olejniny). ČZU Praha, 1998. Jůzl, M., Pulkrábek, J., Diviš, J. a kol. Rostlinná výroba - III. (Okopaniny). 1. vyd.. MZLU Brno, 2000. Petr, J., Húska, J. a kol.:. Speciální produkce rostlinná - I. (Obecná část a obilniny). AF ČZU Praha, 1997. ISBN 80-213-0152-X.Petr, J. et al. Tvorba výnosu hlavních polních plodin. SZN Praha, 1980. Smith, D. L., Hamel, C. Crop Yield - Physiology and Processes. Springer-Verlag Berlin Heidelberg, 1999. Procházka S. a kol. Regulátory rostlinného růstu. Academia, Praha, 395 s. 1997.

Garant

doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.Ing. Veronika Bártová, Ph.D.prof. Ing. Vladislav Čurn, Ph.D.doc. Ing. Jiří Diviš, CSc.Ing. Zdeněk Štěrba, Ph.D.doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.doc. Ing. Jiří Diviš, CSc.Ing. Zdeněk Štěrba, Ph.D.