Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účelové travní porosty (KSPR / ÚTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / ÚTP - Účelové travní porosty, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2) Charakteristika účelových travních porostů a jejich význam při tvorbě krajiny.3-4) Zakládání a péče o okrasné, sportovní, meliorační a technické porosty.5-7) Zakládání, ošetřování a využívání specializovaných travních porostů pro technické a energetické využití.8) Zakládání a ošetřování porostů pro kořenové čistírny.9) Zakládání a ošetřování porostů pro poldery, zasakovací pásy a průlehy.10-11) Zásady péče o různé typy účelových travních porostů v chráněných územích všech typů.12) Zásady pro uplatnění a postupy asanačního a regulačního managementu lokalit a cenóz s prioritním mimoprodukčním významem.13) Uplatnění travních porostů v územních systémech ekologické stability.14) Opakování látky. Zápočet.

Literatura

Háková,A., Klaudisová,A., Sádlo,J. Zásady péče o nelesní biotypy v rámci soustavy Natura 2000. Praha, MŽP, 2004. Klimeš,F. Lukařství a pastvinářství. Č.Budějovice, ZF JU, 2004. Neuhaslová,Z. a kol. Mapa potenciální přirozené vegetace České republiky. Praha, Academia, 1998. Petříček,V. a kol. Péče o chráněná území I. Nelesní společenstva. Praha, AOPK ČR, 1999. Chapman,G.P. The Biology of Grasses. Wallingford,CAB International, 1996.

Garant

Ing. Milan Kobes, Ph.D.

Vyučující

Ing. Milan Kobes, Ph.D.Ing. Milan Kobes, Ph.D.