Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zemědělská fytopatologie (KSPR / ZFYT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPR / ZFYT - Zemědělská fytopatologie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Specifikace nejvýznamnějších chorob základních skupin rostlin. Seznámení se základními chorobami obilnin, luskovin, okopanin, olejnin, zeleniny, ovocných dřevin a révy vinné, podmínky vzniku a rozvoje choroby, epidemiologie, reakce rostliny na infekční agens, popis symptomů a diagnostika původců onemocnění plodin obecné principy ochrany proti infekčním chorobám.

Literatura

Kazda, J. a kol.:. Choroby a škůdci polních plodin, ovoce a zeleniny. Praha, Agroweb, 158 s. Praha, 2003. Häni, F. a kol. Obrazový atlas chorob a škůdců polních plodin. Praha, Scientia s. r.o., Pedagogické nakladatelství, 335 s. 1993. Schwarz, A. a kol. Obrazový atlas chorob a škůdců zeleniny. Brno, Biocont laboratory, s. r. o., 320 s. 1996. Kůdela, V., Veverka, K. Poruchy, poškození a poranění rostlin abiotického původu. České Budějovice, JU ZF,118 s. 2005.

Garant

Ing. Andrea Bohatá, Ph.D.

Vyučující

Ing. Andrea Bohatá, Ph.D.Ing. Andrea Bohatá, Ph.D.