Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dílenské stroje a nářadí (KZT / DSN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZT / DSN - Dílenské stroje a nářadí, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Měření, měřidla a pomůcky na kontrolu předmětů, jednotky SI, způsoby kontroly kvality při výrobě. 2. Rovnání a vyklepávání, lisovací stroje, nové postupy používané při tváření plechů. 3. Stříhání, stroje na strojní stříhání, nové způsoby dělení materiálů. 4. Řezání, strojní pily, frikční řezací nástroje. 5. Sekání, probíjení, vysekávání, využití laserových vyřezávaček. 6. Soustruhy a frézky, využití výpočetní techniky při obrábění. 7. Ohýbání za tepla a za studena, používané stroje. 8. Vrtání a další nové způsoby vytváření otvorů. 9. Stroje na vytváření závitů, řezání, lisování, nové způsoby rozebíratelných spojů. 10. Nerozebíratelné spoje, stroje na nýtování, pájení a bodovky. 11. - 12. Sváření plamenem a el. obloukem, sváření v ochranných atmosférách a s tavidly. 13. Postupy při uvádění strojních zařízení na trh, orientace v nabídce, volba optimálních linek. 14. Údržba strojů, nástrojů a pomůcek základní bezpečnostní předpisy.

Literatura

Kocman, K. a kol. Aktuální příručka pro technický úsek, svazek 2 a 3. Praha, Verlag Dashoffer, 1998. Dolan, A. České právní normy v oblasti zemědělské techniky s ohledem vstupu České republiky do Evropské unie. JU ZF, České Budějovice, 1998. Dolan, A. Dílenské stroje a nářadí. JU ZF, České Budějovice, 1999. Driensky, D., Lehmanová, T. Strojní obrábění II - soustružení, frézování. Praha, STNL, 1991.

Garant

Ing. Antonin Dolan

Vyučující

Ing. Antonin DolanIng. Antonin Dolan