Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Údržba a opravy strojů (KZT / UOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZT / UOS - Údržba a opravy strojů, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Význam, možnosti a způsoby zabezpečení provozuschopnosti. Obecný technologický postup technické údržby. 2. Mytí strojů, pracoviště a zařízení pro mytí strojů, zákony a předpisy týkající se mytí strojů, zneškodňování kalů po mytí. 3. Mazání a péče o mazací soustavy. Technologie mazání, maziva, skladování a manipulace s mazivy. 4. Péče o pneumatiky, akumulátory, řemenové a řetězové převody. 5. Garážování a uskladňování strojů, konzervace strojů. 6. Opravy strojů, degradace strojních součástí, opotřebení, koroze, deformace, trhliny a lomy, ostatní poškození. 7. Technologie demontáže, čištění a odmašťování součástí. 8. Technická kontrola a třídění součástí, kompletace pro montáž. 9. Montáž, seřízení a záběh strojů, povrchová úprava strojů. 10. Renovace poškozených součástí, renovace na opravné rozměry, renovace na původní rozměry. 11. Navařování, renovace galvanizací, nanášením plastů a kompozitů. 12. Lepení a tmelení v renovaci, renovace deformovaných součástí. 13. Renovace součástí s trhlinami a lomy, renovace závitů.14. Ekonomika servisní péče o stroje.

Literatura

Pejša, L., Kadleček, B. a kol. Technická diagnostika. Praha, Skriptum ČZU, 1995. ISBN 80-213-0249-6.Pošta, J. Technologie údržby a oprav strojů. Praha, Skriptum ČZU, 1995. Klůna, J., Košek, J. Příručka opraváře automobilů. Praha, SNTL Praha, 1990. nullPošta, J. Provozuschopnost strojů. Praha, Skriptum ČZU, 2002.

Garant

Ing. Josef Frolík, CSc.

Vyučující

Ing. Josef Frolík, CSc.Ing. Josef Frolík, CSc.