Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biotechn. metody ve šlechtění hosp. zv. (KZVE / BMSHZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / BMSHZ - Biotechn. metody ve šlechtění hosp. zv., Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy genetického a ekonomického hodnocení jedinců a populací na podkladě kontroly užitkovosti a DNA informací, sledování toku genů v populacích zvířat v čase. Genetické a ekonomické metody optimalizace v procesu šlechtění a hybridizace. Markery asistovaná selekce a její přínos k efektivnosti šlechtitelského procesu.

Literatura

BERGER J. Advances in cell and molecular biology. Kopp Publishing, 2005. ZIMA J. et al. Genetické metody v zoologii. UK Praha, 239 s., 2004. HRUBAN V. Principy a aplikace molekulární genetiky ve šlechtění. ČZU Praha, 242 s., 1999. GELDERMANN H. Tier Biotechnologie. Verlag Eugen Ulmer Stuttgart, 648 s., 2005. ŘEHOUT V. et al. Geneticky modifikované organizmy - Genetické zdroje. SciPP Č. Budějovice, 89 s., 2005. ŘEHOUT V. et al. Genotypizace genetických markerů. SciPP Č. Budějovice, 60 s., 2006. KŘENOVÁ D., OTOVÁ B. How to practise biological and medical genetics. UK Praha, 192 s., 2003. CHRENEK P. et al. Produkcia a analýza transgénnych králikov. SCPV Nitra, 237 s., 2006.

Požadavky

Znalost maticového počtu, biostatisticky (korelace, kovariance, analáza rozptylu), šlechtění a populační genetiky

Garant

prof. Ing. Josef Přibyl, DrSc.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Josef Přibyl, DrSc.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.