Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biotechnologie v reprodukci hosp. zvířat (KZVE / BRHZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / BRHZ - Biotechnologie v reprodukci hosp. zvířat, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historický vývoj a současná úroveň reprodukce u jednotlivých druhů hospodářských zvířat. Anatomické zvláštnosti pohlavních orgánů, spermiogeneze, vlastnosti spermatu, druhové rozdíly v kvalitě ejakulátu, biologické zkoušky spermatu, hodnocení spermií, ontogeneze sexuality, pohlavní chování, technika odběru a zpracování spermatu býka, kance, berana, hřebce a samců drůbeže. Plodnost samic jednotlivých druhů hospodářských zvířat a její ovlivňování. Embryotransfer, metody přenosu získávání a dělení embryí, konzervace embryí, uplatnění biotechnických metod ve šlechtění zvířat.

Literatura

Říha, J. a kol. Biotechnologie v chovu a šlechtění hospodářských zvířat. Rapotín 1999, 167 s. Věžník, Z. a kol. Repetitorium spermatologie a andrologie a metodiky spermatoanalýzy. Brno, 2004, 197 s. Wattiaux, M., A. Reproduction and Genetic Selection. Madison, University of Wisconsin 1995, 162 s. Říha, J. a kol. Reprodukce v procesu šlechtění prasat. Rapotín 2001, 135 s. Říha, J. a kol. Reprodukce v procesu šlechtění skotu. Rapotín 2000, 144 s. Doecke, F. Veterinaermedizinische Endokrinologie. Jena, Gustav Fischer Vertag 1994, 863 s.

Garant

doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.