Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Genetika II (KZVE / GEN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / GEN2 - Genetika II, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět rozvíjí poznatky získané studiem Genetiky I, která je podmiňujícím předmětem pro jeho absolvování. Je zaměřen především do oblasti studia jednotlivých skupin znaků zvířat a rostlin a na studium základů navazujících genetických disciplin - biochemické genetiky, imunogenetiky, genetiky reprodukce, populační genetiky kvalitativních a kvantitativních znaků, genetických základů šlechtění a hybridizace u zvířat a rostlin, genetiky zdraví a rezistence a v neposlední řadě i na problematiku genetické diverzity a ochranu genových zdrojů. Studium předmětu je uzavřeno zkouškou, která je pojmuta jako zkouška souhrnná z Genetiky I a Genetiky II.

Literatura

ŘEHOUT V. a kol. Genetika II. JU ZF, 189 s., 2005. KOSOWSKA B. Genetyka zwierząt. AR Wroclaw, 131 s., 1999. ŘEHOUT V. et al. Geneticky modifikované organizmy - Genetické zdroje. SciPP Č. Budějovice, 89 s., 2005. ŘEHOUT V. et al. Genotypizace genetických markerů. SciPP Č. Budějovice, 60 s., 2006. MILLAR P. et al. Mendelian inheritance in cattle 2000. Wageningen Pers, 590 s., 2000.

Požadavky

Odpovídající znalosti z matematiky, biostatistiky, molekulární genetiky, cytogenetiky a klasické genetiky.

Garant

prof. Ing. Jindřich Čítek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jindřich Čítek, CSc.Ing. et Ing. Božena Hosnedlová, Ph.D.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.Ing. et Ing. Božena Hosnedlová, Ph.D.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.Ing. Libor VEČEREK