Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov koní (KZVE / KONE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / KONE - Chov koní, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie chovu koní, jeho význam a perspektivy rozvoje, popisování koní, základní barvy koní, hodnocení exteriéru, pohybových schopností a psychických vlastností, plemena koní. Etologie, využití etologických a psychických vlastností při výcviku, odchov hříbat a jejich výchova, zásady ustájení, ošetřování a zacházení s koňmi, podkovářství a péče o kopyta, hodnocení zdravotního stavu, nejčastější choroby koní. Výcvik koní tažných, jezdeckých a dostihových, využití alternativních metod výchovy a výcviku koní. Využití koní v jednotlivých jezdeckých disciplínách, westernové ježdění, jezdecká turistika. Organizace chovu koní a jezdectví.

Literatura

http://www.ansi.okstate.edu/breeds/Dušek, J. et al. Chov koní. Praha, Brázda 1999, 352 s. Hollý, K. Jezdecká turistika. Ostrava, 2003. ISBN 80-7225-104-X.Parelli, P., Kadash, K. Natural Horse-Man-Ship. Western Horseman Inc., Colorado Springs 1997, 223 s. Lečíková, S. Westernové ježdění. Montanex, Ostrava 2003, 166 s.

Garant

doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.