Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov hospodářských zvířat I (KZVE / QCHH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / QCHH1 - Chov hospodářských zvířat I, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka chovu skotu je zaměřena zejména na faktory ovlivňující úroveň mléčné a masné užitkovosti, metody plemenářské práce a zásady technologie chovu jednotlivých kategorií.Chov koní je studentům předkládán jako oblast, v níž se neobejdou bez vlastních praktických zkušeností nezbytných pro správné pochopení principů chovu koní a jejich pracovního využití. Cílem výuky je poskytnout posluchačům teoretické a praktické poznatky z technologie chovu koní a jejich plemenitby, ale i z oblasti jezdectví, dostihového sportu a jezdecké turistiky jako odvětví, ve kterých jsou koně využíváni.Výuka chovu ovcí a koz je orientována především na charakteristiku plemen a hlavních užitkových vlastností ovcí a koz, problematiku plodnosti a techniku chovu ovcí a koz včetně současné zdravotně veterinární problematiky ve stádech.

Literatura

http://www.holstein.cz/Dušek, J. et al. Chov koní. Praha, Brázda 1999, 352 s. http://www.ansi.okstate.edu/breeds/Fantová, M. et al. Chov koz. Praha, Brázda, 2000, 192 s. Frelich, J. et al. Chov skotu. Č. Budějovice, ZF JU 2001, 211 s. Teslík, V. et al. Masný skot. Praha, Agrospoj 2000, 197 s. http://www.cschms.cz/Vejčík, A.:. Teorie a praxe v chovu ovcí. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2007, 72 s. ISBN 978-80-7394-007-2.

Garant

prof. Ing. Jan Frelich, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jan Frelich, CSc.doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.Ing. Antonín Vejčík, CSc.