Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov koní (KZVE / QCHKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / QCHKO - Chov koní, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie chovu koní, jeho význam a perspektivy rozvoje, popisování koní, základní barvy koní, hodnocení exteriéru, pohybových schopností a psychických vlastností, plemena koní. Etologie, využití etologických a psychických vlastností při výcviku, odchov hříbat a jejich výchova, zásady ustájení, ošetřování a zacházení s koňmi, podkovářství a péče o kopyta, hodnocení zdravotního stavu, nejčastější choroby koní. Výcvik koní tažných, jezdeckých a dostihových, využití alternativních metod výchovy a výcviku koní. Využití koní v jednotlivých jezdeckých disciplínách, westernové ježdění, jezdecká turistika. Organizace chovu koní a jezdectví.

Literatura

http://www.ansi.okstate.edu/breeds/Dušek, J. et al. Chov koní. Praha, Brázda 1999, 352 s. Hollý, K. Jezdecká turistika. Ostrava, 2003. ISBN 80-7225-104-X.Parelli, P., Kadash, K. Natural Horse-Man-Ship. Western Horseman Inc., Colorado Springs 1997, 223 s. Lečíková, S. Westernové ježdění. Montanex, Ostrava 2003, 166 s.

Garant

doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.