Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Genetika populací (KZVE / QGENP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / QGENP - Genetika populací, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět rozvíjí poznatky studentů z předchozích genetických disciplín. Vychází ze studia genetiky na úrovni molekul, buněk, jedince a rozvíjí poznatky na úrovni nejvyšší - populační genetice. Obsah je v rozhodující míře zaměřen na studium parametrů kvalitativních a kvantitativních znaků v populacích včetně geneticky podmíněných chorob.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu jsou schopni realizovat, zpracovat a uplatnit v praxi výsledky populačně genetických analýz kvalitativních i kvantitativních znaků, zejména pro efektivnost a optimalizaci šlechtitelských procesů.

Literatura

Řehout, V. et al. Genetika II. ZF JU Č. Budějovice, 189 s., 2005. Hruban V. Principy aplikace molekulární genetiky ve šlechtění zvířat. AF ČZU Praha, 242 s., 1999. Snustad D. P., Simmons M. J. Genetika. Masarykova univerzita, Brno, 871 s., 2009.

Požadavky

Odpovídající znalosti z předchozích genetických a zootechnických disciplin, statistiky a šlechtění zvířat.

Garant

prof. Ing. Václav Řehout, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Václav Řehout, CSc.