Předmět Krmivářství (KZVE / QKRM)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / QKRM - Krmivářství, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Předmět navazuje na poznatky předmětu Základy výživy a krmení hospodářských zvířat, Výživa a krmení hospodářských zvířat a Úprava a hodnocení krmiv. Zabývá se především problematikou koncentrovaných krmiv a jejich využití pro další zpracování v krmivářském průmyslu. Podmínkou jejich uplatnění je znalost vstupních kontrolních analýz, znalost a řízení postupů a podmínek skladování a úprav surovin. Jedná se o zvládnutí legislativy ČR a EU, neboť řada surovin je z dovozu. Věnuje se pozornost rozdílům v sestavování krmných směsí, koncentrátů a premixů se specifickým určením.
Literatura
Mudřík, Z., a kol. Krmivářské poradenství. MZe ČR, 177 s., 2005. ISBN 80-213-0948-2.Zákon o krmivech č.40.Praktická příručka,včetně prováděcích vyhlášek. MZe ČR, 159 s., 2001. M.K., Theodorou, J.. Frediny Systéme and Feed Evaluation Models. CABI Publ., 481 s., 2000. ISBN 0-85199-346-X.Zeman,L., a kol. Jak splnit požadavky systému "Gross-compliance" v oblasti výživy a krmení zvířat. MZLU Brno, 74 s., 2007. ISBN 978-80-7375-124-1.Čermák, B., Kadlec, J. Krmivářství, přednášky. ZF JU, 135 s., 1999. J., Lengerken. Qualitat und Qualitatskontrolle bei Futtermitteln. DLG Verl., 314 s., 2004. ISBN 3-87150-738-5.T.P.,Lyons, K.A., Jacques. Science and Technology in the feed Industry. Nottingham un.press, 419 s., 2001. ISBN 1-897676-36-0.Úplné znění zákona č. 110 o potravinách a tabákových výrobcích včetně doplňujících nařízení a některých prováděcích vyhlášek MZe ČR. MZe ČR, 327 s., 2004.
Garant
doc. Ing. František Lád, CSc.
Vyučující
doc. Ing. František Lád, CSc.