Předmět Úprava a hodnocení krmiv (KZVE / UHK)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / UHK - Úprava a hodnocení krmiv, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Obecné zásady krmení hospodářských zvířat. Úprava krmiv - biologické, chemické. Silážování krmiv, silážní technologie. Mikroorganismy působící při silážování. Konzervační prostředky. Metody stanovení kyselosti siláží a hodnocení jakosti. Makroskopické hodnocení krmiv. Mikroskopické posouzení krmiv. Speciální hodnocení krmiv a biologická testace na zvířatech.
Literatura
Doležal, P. a kol. Konzervace, skladování a úpravy objemných krmiv. MZLU v Brně, 247 s., 2006. ISBN 80-7157-993-9.Lád, F. Vliv vybraných ukazatelů na kvalitu silážovaných krmiv. ZF JU v Č. Budějovicích, 100 s., 2006. ISBN 80-7040-885-5.Taylor-Pickard, J., Tucker, L.A. Re-defining mineral nutrition. Nottingeam Press, 295 s., 2003. ISBN 1-904761-30-5.Doležal, P. Výživa zvířat a nauka o krmivech. MZLU v Brně, 292 s., 2004. ISBN 80-7157-786-3.Binder, E.,M., Schatzmayr, G. World nutrition forum the future of animal production. Nottingham University Press, 374 s., 2008. ISBN 978-1-904761-80-8.
Garant
doc. Ing. František Lád, CSc.