Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veterinární parazitologie (KZVE / VETPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / VETPA - Veterinární parazitologie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky, základní pojmy, typy vývojových cyklů parazitů, význam parazitů. Paraziti a parazitózy skotu. Paraziti a parazitózy ovcí a koz. Paraziti a parazitózy prasat. Paraziti a parazitózy koní. Paraziti a parazitózy drůbeže. Paraziti a parazitózy volně žijících kopytníků. Paraziti a parazitózy psů a koček. Zoonózy. Praktická cvičení: základy diagnostiky, odběr vzorků. Diagnostika parazitóz: koncentrační metody, specifické barvení, larvoskopie, nativní preparát, kompresní metoda, molekulární metody.

Literatura

Rommel M., Eckert, J., Kutzer E., Körting, W., Schnieder, T. Veterinärmedizinische Parasitologie. 5. Auflage, Parey Buchverlag Berlin, 891 p., 2000. Veterinární entomologie. Veterinární entomologie. Veterinární a farmaceutická univerzita Brno. Brno, 94 p., 2003. Taylor M.A., Coop B., Wall R.L.. Veterinary Parasitology. Blackwell Publishing, 904 p., 2008.

Garant

doc. Ing. Martin Kváč, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Martin Kváč, Ph.D.doc. Ing. Martin Kváč, Ph.D.