Předmět Výživa a krmení hosp. zvířat I (KZVE / VKHZ1)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / VKHZ1 - Výživa a krmení hosp. zvířat I, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Předmět zahrnuje především základní poznatky o charakteristice živin, krmiv a doplňků. Obsahově je členěn do celků obsahujících: význam vody, působení a zdroje dusíkatých látek, vlivy sacharidů a tuků jako energetických zdrojů, význam a působení ostatních složek - minerálních látek, vitamínů a dalších specifických látek. Sleduje se působení jednotlivých živin v organizmu a možnosti ovlivnění produkce. Rozhodující je charakteristika zdrojů potravy a její členění a působení v procesu trávení u jednotlivých druhů hospodářských zvířat.
Literatura
Inra. Alimentation des bovins, ovin et caprins ed. Quae Tables, 307.s., 2007. ISBN 978-2-7592-0020-7.H. Jeroch, B., Čermák, V., Kroupová 2006. Základy výživy a krmení hospodářských zvířat. Věd. Monografie ZF JU v Českých Budějovicích, 290 s., 2006. ISBN 80-7040-873-1.Čermák, B., a kol. Krmiva-konvenční a ekologická. Věd. Monografie ZF JU v Českých Budějovicích, 264 s., 2008. ISBN 978-80-7394-141-3.O..Doležal, M.Bílek, J., Dolejš. Základy welfare a nové standardy EU v chovu skotu. VÚŽV Uřiněves, 70 s., 2004. ISBN 80-86454-51-7.
Garant
doc. Ing. František Lád, CSc.
Vyučující
Dr. Ing. Jaromír Kadlecdoc. Ing. František Lád, CSc.Dr. Ing. Jaromír Kadlecdoc. Ing. František Lád, CSc.Ing. Zdeněk PEKSAIng. Luboš Zábranský