Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výživa a krmení hospo. zvířat II (KZVE / VKHZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / VKHZ2 - Výživa a krmení hospo. zvířat II, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zaměřuje se především na rozdílné potřeby živin jednotlivých druhů hospodářských zvířat, včetně ryb a jejich specifika vzhledem k požadované produkci. Věnuje pozornost úhradě potřeby živin z přirozených zdrojů potravy a doplňování krmných zdrojů specifickými koncentrovanými krmivy. Bilancuje se potřeba krmných zdrojů a jejich kvalita, nutriční a hygienické požadavky. Studium je zakončeno soubornou kombinovanou zkouškou za předměty Výživa a krmení hospodářských zvířat I.+II.

Literatura

Inra. Alimentation des bovins, ovin et caprins ed. Quae Tables, 307.s., 2007. ISBN 978-2-7592-0020-7.Čermák, B., a kol. Krmiva-konvenční a ekologická. Věd. Monografie ZF JU v Českých Budějovicích, 264 s., 2008. ISBN 978-80-7394-141-3.H. Jeroch, B., Čermák, V., Kroupová 2006. Základy výživy a krmení hospodářských zvířat. Věd. Monografie ZF JU v Českých Budějovicích, 290 s., 2006. ISBN 80-7040-873-1.J.Pozdíšek, F., Mikyska, R., Loučka, M.Bjelka. Metodická příručka pro chovatele k výrobě konzervovaných krmiv(siláží) z víceletých pícnin a trvalých travních porostů. 38 s., 2008. ISBN 978-80-87144-06-0.M.F.Fuller. The Encyclopedia of Farm Animal Nutrition. CABi pub., 606 s., 2004. ISBN 0 85199 369 9.A., Kodeš a kol. Základy moderní výživy prasat. ČZU Praha, 116 s., 2001. ISBN 80-213-0786-2.

Garant

doc. Ing. František Lád, CSc.

Vyučující

Dr. Ing. Jaromír Kadlecdoc. Ing. František Lád, CSc.Dr. Ing. Jaromír Kadlecdoc. Ing. František Lád, CSc.Ing. Luboš Zábranský