Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy výživy a krmení hospodář. zvířat (KZVE / ZVHZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / ZVHZ - Základy výživy a krmení hospodář. zvířat, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět rozvíjí poznatky z oblasti pícninářství, rostlinné výroby z hlediska hodnocení produktů, jako možných zdrojů krmiv pro zvířata v čerstvé, konzervované a upravené formě. Vedle organických živin věnuje pozornost uplatnění minerálních látek, vitaminů, aminokyselin ve výživě zvířat. Zdrojem mohou být jak přirozená krmiva, tak produkty biochemických výrob. Rozvíjí poznatky z fyziologie zvířat i rostlin s využitím chemických, fyzikálních a biologických metod testací krmiv. Věnuje pozornost sestavování krmných dávek jednotlivých druhů a kategorií zvířat, včetně jejich vyhodnocování. Studium tohoto předmětu poskytuje nejzákladnější ucelený soubor poznatků pro využití v dalších zootechnických předmětech.

Literatura

Inra. Alimentation des bovins, ovin et caprins ed. Quae Tables, 307.s., 2007. ISBN 978-2-7592-0020-7.Čermák, B., a kol. Krmiva-konvenční a ekologická. Věd. Monografie ZF JU v Českých Budějovicích, 264 s., 2008. ISBN 978-80-7394-141-3.H. Jeroch, B., Čermák, V., Kroupová 2006. Základy výživy a krmení hospodářských zvířat. Věd. Monografie ZF JU v Českých Budějovicích, 290 s., 2006. ISBN 80-7040-873-1.M.F.Fuller. The Encyclopedia of Farm Animal Nutrition. CABi pub., 606 s., 2004. ISBN 0 85199 369 9.E.M., Binder, G. Schatzmayr. World Nutrition Forum the Future of Animal Production. Noingham press, 374 s., 2008. ISBN 978-1-904761-80-.

Garant

doc. Ing. František Lád, CSc.

Vyučující

Dr. Ing. Jaromír Kadlecdoc. Ing. František Lád, CSc.Ing. Luboš ZábranskýDr. Ing. Jaromír Kadlecdoc. Ing. František Lád, CSc.Ing. Luboš Zábranský