Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Medicínská terminologie (KFE / HMTER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / HMTER - Medicínská terminologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Latinská terminologie - úvod2. Latinská výslovnost hlásek a jejich skupin3. Substantiva I. deklinace4. Latinské předložky5. Substantiva II. deklinace6. Adjektiva I. a II. deklinace7.-8. Substantiva IV. a V. deklinace9.-10. Substantiva III. deklinace11. Adjektiva III. deklinace12. Stupňování latinských adjektiv13. Číslovky14. Skládání slov z řeckých a latinských kmenů

Získané způsobilosti

Student získá lexikální a gramatickou orientaci v lékařském názvosloví. Vedle medicínské terminologie je nedílnou součástí studovaného předmětu získání základní orientace v latinském lexiku ostatních věd souvisejících s problematikou studovaného oboru (speciální pedagogika, sociologie, psychologie, filosofie, právo aj.)

Literatura

Dana Svobodová. Terminologiae medicae vestibulum. Praha, 2005. ISBN 80-246-1128-7.Jan Kábrt. Jazyk latinský I. pro střední zdravotnické školy. Praha, 2001. ISBN 80-86073-80-7.Ondřej Doskočil. Breviarium grammaticae latinae Přehled latinské gramatiky pro studenty bakalářských oborů zdravotně sociálního zaměření. České Budějovice, 2005. ISBN 80-7040-753-0.

Požadavky

Zápočet: V závěrečném zápočtovém testu je třeba dosáhnout 70 % úspěšnosti.

Garant

Mgr. Zdeněk Žalud, Ph.D.