Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Patologie (KKL / APATO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / APATO - Patologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do oboru patologie, nemoc a její příčiny2. Regresivní a progresivní změny3. Záněty a patologie nádorových stavů4. Etiologická patologie5. Patologie dýchacího a kardiovaskulárního systému6. Patologie gastrontestinálního traktu7. Patologie močopohlavního ústrojí8. Patologie těhotenství a mléčné žlázy9. Patologie nervového a pohybového systému10. Patologie žláz s vnitřní sekrecí a kůžePraktická cvičení1. Metody patologie - pitva, mikroskopická technika, imunohistochemické medody.Přínosy pitev, typy pitev, seznámení s možnostmi laboratorního kompartmentu2. Podrobnější seznámní s mikroskopickou technikou - biopsie, nekropsie.3. Imunohistochemické metody - PCR, fluoroscenční metody a jiné.4. Makro a mikro obrazy obecných patologických stavů.5. Makro a mikro obrazy patologických stavů v jednotlivých systémech.

Získané způsobilosti

Přehled morfologických změn v lidském těle za patologických stavů v obecné rovině nebo v rovině jednotlivých systémů - dýchacího, kardiovaskulárního, trávicího, močopudného, nervového, pohybového a svalového.

Literatura

Střítezký, J. Patologie. Olomouc Epava, 2001. Mačák, J., Mačáková, J. Patologie. Praha Grada, 2004. ISBN 8024707853.Bártová, |J. Patologie pro bakalářské studium ošetřovatelství. Praha Karolonum, 2000. Bartošová, H. Patologie pro bakaláře. Praha Karolinum, 1996. Motlík, K., Živný, J. Patologie v ženském lékařství. Praha Grada, 2001. Brychtová, L., Hlobiková, A. Histopatologický atlas. Povýšil, C. a kol. Patologie obecná a speciální. Praha Karolinum, 1998.

Požadavky

100% účast na seminářích nebo praktických cvičeníchabsolvování zápočtového testu z teoretických znalostí oboruabsolvování kolokvia

Garant

MUDr. Eva Tomášková

Vyučující

MUDr. Eva Tomášková