Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie (KKL / BANAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / BANAT - Anatomie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecná anatomie2. Pohybový systém3. Dýchací systém4. Trávicí systém5. Vylučovací systém6. Pohlavní systém7. Oběhový systém8. Periferní nervový systém9. Centrální nervový systém10. Smysly11. Endokrinní systém12. Kůže a kožní deriváty13. Imunitní systém14. Topografická anatomieSemináře1. Test osteologie a arthrologie, test svalový systém, demonstrace kostí, kloubů a svalů na preparátech.2. Test dýchací systém a test trávicí systém, demonstrace dýchacího a trávicího systému na modelech.3. Test vylučovací systém, test pohlavní systém muže a test pohlavní systém ženy. Demonstrace a diskuze močopohlavní systém u ženy.4. Test kardiovaskulární systém, demonstrace srdce na preparátech.5. Test míšní nervy, test hlavové nervy a test autonomní nervový systém. Demonstrace periferního nervového systému na preparátech.6. Test centrální nervový systém. Demonstrace CNS na preparátech.7. Test smysly, test endokrinní systém a test kůže a kožní deriváty. Diskuse a demonstrace smyslů a kůže.

Získané způsobilosti

PA-K - základní přehled stavby lidského těla po systémech. Důraz kladen na detailní zpracování problematiky dutiny břišní, velké a malé pánve a zevního genitálu. Z hlediska systémů pozornost zaměřena na močopohlavní systém, PNS a CNS a jejich vzájemnou souhru. Dále vybrané kapitoly z topografické anatomie, zabývající se malou a velkou pánví a zevním a vnitřním genitálem u ženy.

Literatura

Dylevský, I., Druga, R. Anatomie. Praha Galén, 2000. Marieb EN., Mallát J. Anatomie lidského těla. Computer Pres, 2006. Dauber, W. Feneisův obrazový slovník anatomie. Praha Grada Publishing, 2007. Moore Keith, L., Persound T.V.N. Zrození člověka. Praha ISV nakladatelství, 2002. ISBN 80-85866-94-3.Čihák, R., Druga, R., Grim, M. Anatomie 1,2,3. Praha Grada, 2004.

Požadavky

Podmínky zápočtu: *100% účast na seminářích nebo praktických cvičeních*absolvování všech multiple-choice testů (20-30 otázek na každé cvičení) s výsledkem A, B, nebo C.Podmínky pro udělení zkoušky:*absolvování všech podmínek pro udělení zápočtu*dosažení skóre 20 bodů a více u závěrečného multiple-choice testu (40 otázek)

Garant

MUDr. Karel Benda, MBA

Vyučující

MUDr. Karel Benda, MBA