Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení a rehabil. v porodní asistentci (KKL / BCVPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / BCVPA - Cvičení a rehabil. v porodní asistentci, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Cíle a funkce léčebné tělesné výchovy2. Skladba cvičební jednotky. Kondiční cvičení3. Základy dechové gymnastiky - statická, dynamická4. Základy relaxace - celková, lokální5. Pasivní pohyby v kloubech HK, DK. Polohování. Aktivní pohyby. Vertikalizace, lokomoce6. Základy fyzikální terapie, účinky fyzikálních podmětů7. Teploléčba. Vodoléčba. Inhalace. Kondiční léčba pracíPraktická cvičení:Nácvik relaxaceNácvik pasivních pohybů v jednotlivých tělesných kloubechKondiční cviky. Klasická masážDechová cvičeníNácvik vertikalizace. Nácvik změny polohy a polohováníNácvik jednotlivých výkonů v oblasti fyzikální terapieNácvik soběstačnostiCvičení podle MojžíšovéCvičení u těhotných v jednotlivých trimestrech těhotenstvíCvičení po porodu

Získané způsobilosti

Studentka provádí relaxaci a pasivní pohyby.Provádí kondiční cvičení, klasickou masáž a dechová cvičení.Provádí nácvik vertikalizace, změny polohy a polohování.Provádí nácvik jednotlivých výkonů v oblasti fyzikální terapie..Provádí cvičení podle Mojžíšové.Provádí cvičení u těhotných podle jednotlivých trimestrů.Provádí cvičení v šestinedělí.

Literatura

VOLEJNÍKOVÁ, H. Cvičení v práci porodní asistentky. IDVPZ Brno, 2002. BERÁNKOVÁ, B. Cvičení v těhotenství a šestinedělí. Triton Praha, 2002. WESSELS, M. Cvičení v těhotenství a šestinedělí. Grada: Praha, 2007. ISBN ISBN 80-247-1427-.STRUSKOVÁ, O., NOVOTNÁ, J. Metoda Ludmily Mojžíšové. Ivo Železný, Praha, 2003. VITÍKOVÁ, R. Těhotenství a šestinedělí v kondici. Galén, Praha, 2007. ISBN ISBN 978-80-7262-.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: 90% účast na cvičení, praktický výkon, test

Garant

Mgr. Marie Konečná

Vyučující

Mgr. Marie KonečnáMgr. Marie Konečná