Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gynekologie (KKL / BGYNK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / BGYNK - Gynekologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Anatomie zevních a vnitřních ženských pohlavních orgánů2. Vývoj a porucha vývoje ženských pohlavních orgánů3. Fyziologie ženy. Životní období ženy4. Vyšetřovací metody v gynekologii5. Pohlavní život ženy a jeho poruchy. Poruchy menstruačního cyklu6. Záněty ženských pohlavních orgánů7. Nádory ženských pohlavních orgánů. Nemoci prsní žlázy8. Neplodná manželství9. Základní gynekologické operace. Náhlé příhody v gynekologii10. Dětská gynekologie

Získané způsobilosti

Studentky používají základní vyšetřovací metody v gynekologii.Edukují ženy o reprodukčním zdraví a o pohlavním životě.Identifikují projevy zánětlivých onemocnění ženských pohlavních orgánů.Ošetřují ženy s poruchou cyklu a při neplodnosti.Ošetřují ženy s onemocněním prsní žlázy.Připravují ženy před gynekologickými operacemi a ošetřují je po výkonech.Ošetřují ženy s náhlou příhodou v gynekologii.Podílí se na ošetřovatelské péči v dětské gynekologii.

Literatura

MACKŮ, F. Gynekologie. Karolinum, UK Praha, 2000. CITTERBART, K. a kol. Gynekologie. Galén Praha, 2001. ČECH, E. a kol. Porodnictví. Grada Publishing Praha, 2006. KOBILKOVÁ, J. a kol. Základy gynekologie a porodnictví. Praha: Galén, 2005.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: testPožadavky pro udělování zkoušky: ústní zkoušení

Garant

MUDr. Petr Sák, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Petr Sák, Ph.D.