Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Profesní tělesná výchova 1 (KKL / CCTV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / CCTV1 - Profesní tělesná výchova 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1. a 2. týden: Seznámení s problematikou práce ve výškách a nad volnou hloubkou (obsah a cíle učiva, rozdělení PVV).3. a 4. týden: Využití PVV pro IZS, specifika PVV pro zdravotnické záchranáře (využití u složek MV, využití pro ZS v rámci IZS)5. a 6. týden: Charakteristika činností složek PČR a HZS při PVV (specifické postupy PČR a HZS při záchranných a speciálních akcích)6. a 7. týden: Základní popis a rozdělení materiálu pro PVV (lana, ploché smyčky, sedací postroje, karabiny, slaňovací prostředky)8. a 9. týden: Uzlová technika I. (základní rozdělení uzlů)10. a 11. týden: Uzlová technika II. (praktická činnostvázání uzlů)

Získané způsobilosti

Zlepšení rozvoje obecných tělesných schopností (síla, vytrvalost, obratnost, atd.)zvýší potenciál speciálních tělesných schopnostíumí se orientovat se v terénuzná aktivní regeneraci organismu formou sportovních her

Literatura

Creasey, M. Horolezectví. Čestlice: Rebo Production, 2000. ISBN 8072341480.First, R., Král, P. Metodika konndiční přípravy v sebeobraně. Praha: Policejní akademie ČR, 2001. ISBN 80-7251-075-4.Petzl, P. Petzl 2004. Švýcarsko: Weber, 2004. FIRST, R., Král, P. Průpravná cvičení v sebeobraně. Praha: Policejní akademie ČR, 2002. Owen, P. Uzly. Praha: Svojtka a Vašut, 1997. ISBN 80-7180-257-3.Petzl, P. Work solutions. Švýcarsko: Weber, 2004.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: 80% účast na seminářích, zápočtový test

Garant

Mgr. Miroslav MajerMgr. Pavel Schwarz

Vyučující

Mgr. Miroslav MajerMgr. Pavel Schwarz