Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiofonie (KKL / CRAFN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / CRAFN - Radiofonie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. Teorie a šíření elektromagnetických vln2. Radiokomunikační předpisy3. Základy elektrotechniky4. Povolení, povolující orgány, postup při zřizování radiové sítě5. Přidělování kmitočtů ve zdravotnictví6. Radiové prostředky, jejich vlastnosti7. Radiové sítě obecně i z hlediska používání ve zdravotnictví8. Konfigurace radiových sítí, selektivní volby9. Radiotelefonní provoz10. Radiotelefonní zkouška

Získané způsobilosti

Student je schopen komunikace radiovými prostředky používanými v IZS

Literatura

Nařízení vlády č. 154/2005 Sb. o stanovení výše a způsobu výpočtu poplatků za využívání rádiových kmitočtů a čísel. Vyhláška č. 155/2005 Sb. o způsobu tvorby volacích značek, identifikačních čísel a kódů, jejich používání a o druzích radiokomunikačních služeb, pro které jsou vyžadovány. Vyhláška č. 157/2005 Sb. o náležitostech přihlášky ke zkoušce k prokázání odborné způsobilosti k obsluze vysílacích rádiových zařízení, o rozsahu znalostí potřebných pro jednotlivé odborné způsobilosti, o způsobu provádění zkoušek, o druzích průkazů a době jejich platnosti. Základní dokument ITU (mezinárodní telekomunikační unie) - Radiokomunikační řád. Zákon č. 127/2005 Sb. o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů v platném znění (zákon o elektronických komunikacích).

Požadavky

Požadavky na udělování zápočtu: 90% účast na seminářích, písemný testPožadavky na udělování kolokvia: ústní kolokvium

Garant

Ing. Miroslav Hájek

Vyučující

Ing. Miroslav Hájek