Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce se stresem (KKL / DPRST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / DPRST - Práce se stresem, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mozkový kmen, diencefalon a telencefalon2. Regulační systémy CNS3. Kognitivní funkce4. Emoční chování5. Učení se a paměť6. Bdění a spánek7. Psychologické poruchy8. Mysl a její stabilita9. Prázdnota10. Soucit11. Meditace12. Nemyšlení13. Hinajána a Mahajána14. Pomíjivost a smrt

Získané způsobilosti

Student porozumí svým intrapsychickým procesům a bude mít lepší přehled o tom, co se odehrává na jeho mentálně emoční úrovni. Bude mu předána technika nácviku vědomé pozornosti, která má rozhodující význam pro schopnost vést kvalitní zdravý a šťastný život. Tyto záležitosti bude student schopen dát do souvislosti s funkcí CNS. Vybraní studenti budou schopni tuto techniku předávat dál.

Literatura

Allan W. Wallace. Budhistická tradice šamaty (překl. Petr Zach). Allan Watts. Ta kniha. Brno Ohnisko, 1993. Sakyong Mipham Rinpoče. Transcript semináře, 1,2 díl - skripta.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu:100% účast na seminářích nebo praktických cvičeníchAktivní účast v pravidelných skupinových diskuzích.Domácí praktikování techniky nácviku vědomé pozornosti alespoň 5 min. denně.Závěrečný ústní pohovor.

Garant

doc. MUDr. Petr Zach, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Petr Zach, CSc.